Pozdravljeni,

Kljub trmi, volji in želji po dogodku smo se odločili, da ga glede na situacijo za letos odpovemo. Nekako smo preveč omejeni s trenutnimi določili, dovoljenim številom udeležencev, maskami in konec koncev skrbni za zdravje vseh nas. Skratka pod takimi pogoji menimo, da Živ Žav ne bo tak kot mora biti - vesel, prijazen in otroški.

Vsem nam je hudo... tako vam in vašim otrokom, ki so ostali brez dogodka, kot nam, ki smo ostali brez vas, ampak mislimo in verjamemo, da je tako bolje za vse. Vsekakor nas ne pozabite in se vidimo prihodnje leto - 2021!
Hvala, ker nas razumete in nam stojite ob strani laughing
 
Lep pozdrav,
Ekipa Živ Žav in vsi sodelujoči
 
Zminec, 6. avgust 2020
Za vse, ki se povsem ne zavedate situacije, še enkrat povemo, da danes in do preklica ni rekreacije (OŠ Ivana Groharja), prav rako ostala dva termina v prostorih KS Zminec, ta vikend (21.3.2020) ni predvidene Spomladanska čistilna akcija - ODPADE!
POUDARJAMO pa še enkrat, da je športni park Zminec do nadaljnega ZAPRT! Prosimo, da starši preprečite in kontrolirate prihod vaših otrok na igrišče, namreč zadnje dni opažamo, da se vse več otrok zadržuje na igišču. Trakov, ki preprečujejo prihod na igrišče in opozorilni napisi niso novoletni okraski.
 
"Stopimo skupaj" in preprečimo širjenje virusa kar je v naši moči, tako kot nam narekujejo pristojne službe.
 
Organi športnega društva nismo policaji, da bi izvajali red na igrišču, izvajali vsakodnevne racije ipd. Smo označili prepoved uporabe, postavili ovestila in želimo da se vsi skupaj tega držimo. Za dobro sebi in drugim. Bodimo razumni in upoštevajmo navodila!
 
Hvala!
Zaradi že večkrat omenjenega virusa, je tudi vadba/rekreacija do nadaljnega odpovedana tako ob sredah na OŠ Ivana groharja, kot tudi torkih in četrtkih v prostorih KS Zminec.
 
Hvala za razumevanje
  1. Ureditev igrišča

V času od aprila do sredine junija so na igrišču potekala dela za ureditev elektrifikacije in razsvetljave igrišča, poleg tega smo uredili dodatno skladišče - klet, zajetje za vodo ipd. Zaključili smo tudi z obnovo otroških igral ter poskrbeli za še večjo varnost. Na Lenini lopi so trije nosilci za žoge, kjer si lahko uporabniki igrišča izposodijo žoge (za košarko, nogomet in odbojko), vendar prosimo, da po uporabi rekvizite vrnete nazaj na svoje mesto. Le tako bomo lahko poskrbeli da bodo stvari vedno pri roki in na voljo vsem obiskovalcem. Zahvaljujemo se KS Zminec za sredstva za elektrifikacijo in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri realizaciji projekta.

>>Fotogalerija...

  1. Covid - 19  in delovanje društva

Takoj po razglasitvi epidemije so bile prekinjene vse aktivnosti društva ŠD Utrip - ukinjene so bile tudi vadbene skupine. Za letos so organizirane vadbe v zaprtih prostorih zaključene, predvidoma se bodo začele v naslednjem šolskem letu.

Še vedno je potrebno spoštovati priporočila NIJZ glede uporabe javnih površin in zbiranja. Na odprtih površinah je potrebno predvsem upoštevati ustrezno razdaljo vsaj 1,5 m in pogosto umivanje  in razkuževanje rok ter športnih pripomočkov. Pred Lenino lopo se nahaja tudi razkužilo za roke in površine in je na voljo vsem uporabnikom.

  1. ŽivŽav 2020

Na sestanku IO ŠD Utrip z ekipo oblikovalcem dogodka smo se v začetku junija soglasno odločili, da dogodek za otroke - ŽivŽav, BO J.  Seveda ob predpostavki, da se razmer ne zaostrijo in se omejitve še nekoliko razrahljajo. V nasprotnem primeru bomo dogodek primorani odpovedati.

Dogodek bo potekal v soboto, 29.8.2020 (v primeru dežja pa so rezervni termini še prvi dve soboti v septembru).  Prosimo vse prostovoljce, ki bi lahko pomagali pri organizaciji, pripravi in na samem dogodku, da se nam javijo na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 040 283 976 (Gorazd).

Še enkrat: Seveda je vse odvisno od epidemioloških razmer glede covid-19 in potrebnih ukrepov za zagotovitev varnosti obiskovalcev. Trenutno je sicer možno organizirati zbiranje do 500 oseb, pri upoštevanju vseh varnostnih ukrepov.

  1. Termin za košarko - srede ob 20:00 na igrišču v Zmincu 

Z ureditvijo igrišča in razsvetljave so se pojavile nove možnosti  za organizirano športno vadbo v večernem času. V društvu smo se odločili, da bodo srede ob 20.00 namenjene košarki, zato vse, ki bi želeli igrati košarko tudi preko poletja, vabimo, da se nam pridružite.
Začnemo v sredo 24. junija ob 20.00. Vabimo tudi vse ostale, da se organizirajo in pripravijo vadbene skupine v večernem času (floorball, rekreacija dekleta, ...).

  1. Tekme gorenjske lige na igrišču

V letošnjem letu v gorenjski košarkarski ligi tekmuje tudi ekipa ŠD Utrip. Domače tekme igra na našem igrišču predvidoma ob torkih in četrtkih. V kratkem bomo razpored objavili na oglasni deski na igrišču.  Navijači lepo vabljeni!

Ekipa ŠD "UTRIP"

“Ob izbruhu virusa COVID-19 se zaradi izvajanja ukrepov zajezitve njegovega širjenja z nedeljo, 15. marca 2020, zapirajo vsa otroška in športna igrišča v občini Škofja Loka. Ukrep velja do preklica. Prosimo vas za dosledno upoštevanje tega ukrepa! Ostanite doma in zavarujte svoje zdravje in zdravje vaših otrok, zato upoštevajte vsa navodila izdana s strani pristojnih služb!”

Prosimo, da se tega dosledno držimo tudi v Zmincu in v športni park Zminec – do preklica – NE ZAHAJAMO!!!

V soboto smo pod streho spravili letno skupščino športnega društva Utrip. Z mesta predsednika se je poslovil Gorazd Šorn, ki ga je zamenjal Jaka Rupnik, njegovo funkcijo tajnika pa Matic Kalan.
Uverturo v uradni del sta v humornem duhu zapeljala bosonogi vitez Marko Roblek in moderator Stanko Livk.
Ko pogledamo pod črto, je bilo in bo odlična štima še naprej tako v Zmincu kot društvu

Izvolili smo novega predsednika in tajnika, tako da je sledeči izvršni odbor športnega društva Utrip sledeč:

- Jaka Rupnik - predsednik
- Aljoša Zorko - podpredsednik
- Matic Kalan - tajnik
- Robi Dolinar - blagajnik
- Tomaž Dolenc - delovni član

z dodatnimi delovnimi člani:

- Gorazd Šorn - delovni član
- Katarina Brence - delovni član
- Matjaž Zorman - delovni član

>>Zapisnik skupščine...

>>Lista prisotnosti...

Zahvaljujemo se družini Jezeršek za gostoljubje v gostinskem lokalu "Na vasi", Kmetiji Pustotnik za pogostitev in bosonogemu vitezu Marku Robleku in moderatorju Stanku Livk za humorno uverturo.